Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PF

P94e83t61r 96F29a81b65i38á97n

10. 7. 2019 10:47

Není ostuda napsat, nepochopil (-a) jsem váš článek, ale je ostuda vytrhávat věty z kontextu a argumentovat jimi. Já si nestěžuji, já jen poukazuji na momentální stav, který by měl každého přinutit zamyslet se. Nejspíše budu muset psát jednodušeji.

A k těm hrubkám. Ano píšu hrubky a nerespektuji (podmět a přísudek). A jak řekl šéf Lingvistů: "Protože náš jazyk není celosvětovým jazykem, tak budeme-li psát všichni stejně a bez hrubek, budeme-li hovořit stejně, nebude se náš jazyk rozvíjet a Čeština se stane mrtvým jazykem".

0 0
možnosti
Foto

Splácal jste to jak pejsek s kočičkou, když pekli dort. Svoboda člověka se vždy měří výší jeho finanční jistoty. Když budete svobodný a budete vydělávat, vždycky budete svobodnější než když si pořídíte šest dětí a manželku, nebudete tak úplně svobodný, ale můžete být šťastnější a spokojenější. Demokracie se rozhodně nerovná svoboda, demokracie znamená, že menšina se musí přizpůsobit většině. Když dva vlci a jeden beránek hlasují, co bude dnes k večeři.

Nevím, v jaké zemi by všichni chtěli žít, ale faktem je, že nemůžete mít všechno, nemůžete věřit vždycky všem, každý jeden z nás musí bojovat za své lepší příští, to mu nikdo nepřinese na stříbrném tácku až pod nos. Věřit všem můžete, ale současně pro ně musíte být sám důvěryhodný, jinak to fungovat nebude, to za Vás prostě nikdo neudělá. A profitovat jeden na druhém není nic špatného, když budu péct rohlíky, budu profitovat na tom, že chcete mít k snídani čerstvé rohlíky a proto mi za ně zaplatíte. Já peníze, Vy čerstvé rohlíky k snídani. Vy profitujete, já také, ideální stav.

Že může člověk cestovat, pouze pokud má peníze, je také v pořádku. Protože jak to chcete nastavit? Aby si každý mohl cestovat po libosti i bez peněz? A kdo by to platil? Pokud tedy nechcete cestovat pěšky za vozem a o hladu. A na druhou stranu jsou lidé, kteří cestují opravdu levně. Sbalí si pár věcí a vyrazí, ale pochopitelně nevyrazí letadlem a nemají komplet servis ve čtyřhvězdě, ale to je snad v pořádku.

A tak by se dalo pokračovat a polemizovat se vším, co jste napsal, asi je to zbytečné, zkuste popřemýšlet spíše o tom, jak byste si představoval řešení.

A ještě poznámka k tomu bydlení, znám jednu, která zdědila dům, dům stavěli její rodiče v minulém režimu a vůbec se jí to nelíbilo, protože dlouhé roky trávila celá rodina všechen volný čas na stavbě. Ani trochu se jí to nelíbilo, Vy to dnes zabijete tím, že je na tom skvěle a nemusí se zadlužit. Nemusí, ale rozhodně to nebylo zadarmo ani tenkrát stejně jako dnes. Už to chápete?

0 0
možnosti
JL

Po triceti letech demokraticke republiky, pane Fabiane, nejsme o moc blize k spravedlive osobni svobode. Je pravdou o moznostech v osobnim zivote obcana se uskutecnila ta zakladni zmena. Je jen otazkou, zda budeme pokracovat v ceste k te skutecne osobni svobode. Vypada to, ze vetsina se ani nesnazi pochopit co ta osobni svoboda prinasi. Mozna, po vysvetleni, mnoho z nas si rekne, "Zadnou velkou zmenu, jsme spokojeni".

Vysvetleni je celkem snadne. Muzeme vytvorit spolecnost, kde se obcan bude starat sam o sebe (rodice o rodinu atd) a kde stat se bude starat o moznostech ve vsech fazich zivota , kdy obcan bude mit moznost si vybrat tu nejlepsi cestu zivotem, presne podle jeho uvazeni. Dve nutnosti musi se spojit. Uvedomeni (znalost) obcana a statni organizace, ktera umozni to vse potrebne. (privatni)

Nebo budeme mit spolecnost, kde stat bude organizovat vse, ve vsech fazich zivota, pomoci diktatu, ktery vylouci osobni iniciativu obcana. Receno obrazne, stat se postara o obcana od narozeni az po odchod z tohoto sveta.

Jestli se obcane rozhodnou neco mezi temito systemy, musime pocitat s nespokojenosti casti populace. Kvalita a cena sluzby bude hrat velkou roli. Protoze mame system mezi temito systemy, nespokojenosti jsou velike. Cena, kvalita a dostupnost v bydleni je tou prekrasnou ukazkou nespokojenosti.

0 0
možnosti
VH

Vycházíte z naprosto blbého předpokladu: že bydlení musí být vlastní. Nemusí.

4 0
možnosti
Foto

K11a95r12e26l 81C25a21c66h

11. 6. 2019 9:24

Asi nejlépe Vám odpověděl pan Bicera. Já bych jen dodal pragmatické - nechcete- li za byt platit 8 mega a za rodinný dům 25 mega, poohlédněte se také jinde, než v Praze. V ČR jsou i jiná místa, kde žijí lidé.

3 0
možnosti
MB

Korektně přiznávám, že toto je první článek, který jsem nebyl schopen dočíst do konce! Gramatické chyby neřeším, zasadil jste mi oříšek do hlavy - Zda jste levicový - pravicový - či snad osmicový. Zřejmě nějaká zmatenost na duši - beru a nabízím :

Jak moudře sděluje p. Matuška - Pojem Svoboda, je osobním pocitem jednotlivce. Pak i můžete být svoboden v base - Ducha, vám nikdo nespoutá. Naopak, můžete být i šťasten v nesvobodě, totalitě! Je to jednoduché = Za tou svobodou má ještě něco jít = Odpovědnost! Čím více, jste pak svoboden - (očekávaně odpovědný) = Přijdete na to, že naopak jste nesmírně , až vysilujícím způsobem svázán !

Jako 79% již bydlích ve svém, podnikat, prodat své vzdělání na trhu práce, kde jste Zbožím! Vy !, vstupujete jako osoba na Trh, který v zásadě řeší vše. Vy !, nabízíte své vlastnosti a dovednosti - Jste poptán shodou = Odměna, mzda. Asi je pak dobré umět to, co neumí většina a tvrdě makat - Dnešní možnosti jsou nepřeberné ! Můžete být zaměstnán, nebo zaměstnávat ! ...

Na Totalitě bylo dobré to, že člověk to řešit nemusel. Stačilo nenadávat na KSČ a SSSR. Práce byla povinnost - Nikoliv možnost svobodné seberealizace. Něco za něco - Svobodný sice nejsem, ale nic nemusím řešit - Já osobně trvrdím, že Ryzí pojem Svoboda - Neexistuje. Rád beseduji s dcerou, která pochopitelně taky bydlí ve svém bytě. Bonmotuji - "Marťo, člověk, zejména pak ten mladý - Je limitován pouze sám sebou"! Pak shrnuji = V intencích popsaného, jsem nesmírně rád - Odpovědně nesvoboden ...! :-)

6 0
možnosti
MR

Dnes už to není tak o národu, ale o to mít IQ pro dnešní rozvinutou dobu, jež staví na lidské samostatnosti a inteligenci, tedy schopnosti pracovat a žít bez silného vlivu centrální moci, cenzora, inteligence ... Okolnosti nás nutí vytvářet si o všem vlastní názor, pohled, čerpat z minulosti, vnímat úmysly druhých, to jak pracuje lidská povaha v různých prostředích ...

6 0
možnosti
SN

:-).....Velmi dobře napsáno, chyby omlouvám, jde o srozumitelnost a normální inteligentní člověk rozumí tomu co jste měl na srdci! R^R^R^

2 4
možnosti
Foto

Čím víc hrubek, tím víc srozumitelnější

9 0
možnosti

Tolik hrubek pohromadě jsem ještě nikdy neviděla...

5 0
možnosti
AM

A85d66a36m 77M19a76l75ý

10. 6. 2019 18:28

To jsou, s prominutím, hrozné žvásty.

Chcete reálně porovnávat život u nás před rokem 1989 a dnes?

Dnes máme svobodu i životní úroveň tehdy nedosažitelnou.

9 2
možnosti
OK

O53t72a 46K27i49n27c

10. 6. 2019 23:04

Schopní mají, neschopní ne. Ale Standa Novák mínusuje, on má asi horší životní úroveň.

3 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS